Skip to content
Lukk
Bestill demo
Logg inn
no
Bestill demo
Logg inn
Våre kunder har alle et mål om å ha bedre kontroll på sitt energiforbruk for å redusere kostnadene og øke effektiviteten.

Optimaliserte energidriften på 44 bygg – sparer millioner

Kontakt oss
Om Smedvig Eiendom
  • Hovedkontor i Stavanger 
  • Forvalter 173 000 kvm. eiendom med markedsverdi på 4,5 milliarder kroner
  • 239 millioner kroner i årlige leieinntekter
 
Utfordring
  • Ønsket bedre energistyring av 44 bygg
  • Ville ha oversikt over effekttopper og avvik i strømforbruk
  • Ville redusere energiforbruket i byggporteføljen 
 
Resultater
  • Fikk innsikt og beslutningsgrunnlag til å gjøre bærekraftige og kostnadsbesparende tiltak
  • Reduserte energiforbruket med 14,8 prosent (2,6 GWh)
  • Sparte 2,5 millioner kroner i 2021 
 
Bevisene du trenger

Sparte 2,5 millioner i 2021

 

 

Hvordan sikre optimal energidrift i 44 bygg?

Smedvig tok full energistyring

Det grønne skiftet må skje i hver enkelt bedrift, og Smedvig er et foregangseksempel. Med innsikt fra Noova Energy Systems har selskapet tatt energistyring til et nytt nivå og redusert energiforbruket med 14,8 prosent. Og med 2,6 GWh mindre på målerne sparer de millioner i året – hele 2,5 millioner i 2021.

 

– Hvordan kan vi redusere energiforbruk og driftskostnader i den omfattende byggporteføljen vår – uten at det går på bekostning av kvaliteten på tjenestene våre?

 

Dette var utfordringen Smedvig kom til oss med. Selskapet er en av Norges mest innovative eiendomsutviklere og har hovedkontor i Stavanger.

I skrivende stund forvalter de 173 000 kvadratmeter næringseiendom til en markedsverdi på 4,5 milliarder kroner. Med en portefølje på 44 bygg på fire lokasjoner i Norge og Storbritannia, er de en betydelig forbruker av energi. 

Med Noova Energy kunne Smedvig raskt identifisere og implementere nødvendige tiltak for å oppnå målene sine. Teknisk leder i Smedvig, Dagfinn Asbjørnsen, er tydelig begeistret:

 

– Noova samler inn dataene for oss og lager et oversiktsbilde over hele byggporteføljen vår. De varsler oss ved avvik, og jeg kan når som helst logge meg inn for å følge med på effekttopper og se hva vi bruker i strøm hver eneste time i hvert eneste bygg.

 

Med innsikt fra energidata har Smedvig skaffet seg et solid beslutningsgrunnlag for å ta bærekraftige og kostnadsbesparende grep i egen drift og samtidig ivareta leietakernes komfort.

Og de sparer millioner.

noova_kontor (43 of 44) (1)

Smedvig sparer strøm tilsvarende forbruket til 150 eneboliger. Det betyr at de kan drive mer lønnsomt – samtidig som de bidrar til økt kapasitet i nettet og lavere strømpriser og nettleie til folk flest. Smedvig setter en ny standard for hvordan eiendomsutviklere kan bidra.

Lene Madsen SkjerahaugCustomer Success Advisor i Noova

Klar for optimalisering?

Gå til kontaktformasjon ↗ eller fyll inn e-postadressen din, så tar vi kontakt.