Personvernerklæring og Policy for bruk av informasjonskapsler for Noova Energi System AS (Noova)

Icons / Arrow / White / DownCreated with Sketch.

Noova tar personvern på alvor og vi skal behandle personopplysninger i samsvar med den til enhver tid gjeldende personvernlovgivning. Når du inngår avtaler med oss, besøker våre nettsider, kontakter kundeservice, logger på kundeportalen, eller mottar markedsføring fra oss, behandler vi personopplysninger. Denne behandlingen skjer i samsvar med personopplysningsloven.

1. Hva er personopplysninger og hvem er ansvarlig for dem?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, telefonnummer, e-postadresse eller ip-adresse. Enhver innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering av personopplysninger kalles behandling av personopplysninger. All behandling av personopplysninger i Norge er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven. Den som bestemmer hva personopplysningene skal brukes til kalles en behandlingsansvarlig. Den behandlingsansvarlige skal påse at personopplysningene blir behandlet i henhold til de reglene som gjelder. Behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger i Noova er: Noova Energi System AS (org.nr. 918 710 558) ved adm.dir. Morten Eide. Kontaktinformasjonen til Noova Energi System AS er: Postadresse: Postboks 182, 4339 Ålgård.

2. Hva slags opplysninger samler vi inn?

Vi samler inn opplysninger våre kunder gir til oss og gjennom hvordan kundene bruker våre tjenester. Dette er opplysninger om navn, adresse e-post, og telefonnummer. Vi mottar også enkelte opplysninger fra tredjeparter som kan være både offentlige og private institusjoner. Dette er eksempelvis informasjon om bruksmønster fra Google Analytics i kundeportalen, eller for autentisering gjennom tjenesten Auth0. Vi informerer deg når vi innhenter opplysninger om deg, med mindre innsamlingen er lovbestemt, hvis varsling er umulig eller uforholdsmessig vanskelig, eller hvis vi vet at du allerede er kjent med at vi innhenter disse opplysningene. Opplysninger du selv gir til oss Vi lagrer informasjon om epostadressen og navnet ditt opplysninger når du kontakter oss, ved å sende oss en e-post til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten slik at vi kan svare på dine spørsmål. Informasjonskapsler Vi bruker informasjonskapsler for å forenkle din bruk av våre nettsider. Informasjonskapsler er små datafiler som lagrer informasjon om hvordan du bruker en internettside. Informasjonen lagres i den nettleseren du bruker, altså hos deg. Ved å besøke våre nettsider og kundeportal samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Bruk av informasjonskapsler er en standard funksjonalitet som benyttes av de fleste nettsteder. Alle moderne nettlesere aksepterer bruken av informasjonskapsler som standard, men de gir likevel mulighet til at man kan deaktivere bruken av disse. Vi gjør videre oppmerksom på at nettsiden muligens ikke vil fungere som forventet dersom man skrur av bruken av informasjonskapsler. Ingen personopplysninger lagres i informasjonskapsler på våre nettsider. Vi bruker følgende informasjonskapsler: • Google Analytics (-ga, -gid) Dette er informasjonskapsler som brukes av Google Analytics for å analysere bruk og trafikk på nettstedet. Brukes for å se konvertering og for å kunne optimalisere innhold og funksjonalitet på nettstedet. • Intercom (gtm_id, intercom_id.., intercom-id-vxa, intercom-session-vx) Disse kapslene blir brukt av Intercom som er chatløsningen vi benytter. • JwtToken brukes i forbindelse med autorisasjon i nettportalen. Disse kapslene slettes når man logger ut av løsningen. Bruker inneholder informasjon om brukeren som er logget inn i portalen. Slettes når man logger ut av løsningen.

3. Hva bruker vi personopplysningene til?

I Noova ønsker vi å hele tiden gi våre kunder den best mulige opplevelse av våre tjenester og i møte med oss. Med mindre det er særskilt avtalt med deg, vil vi kun bruke dine personopplysninger for å: Levere tjenestene våre som avtalt med deg. Vi behandler personopplysninger og informasjonskapsler for å levere tjenester som avtalt med deg. Vi bruker også data for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg gjennom blant annet å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm og raskest mulig lasting av sidene. Vi bruker også dine personopplysninger for å kontakte deg i forbindelse med markedsføring av våre tjenester. Du kan når som helst reservere deg mot denne markedsføringen ved henvendelse til post@noova.no

4. Hvem deler vi opplysningene med?

Dine opplysninger vil kunne deles med andre der det er relevant for formålene som beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen med mindre dette er avtalt særskilt med deg. Vi inngår avtaler med dem vi deler opplysninger med og databehandleravtaler med dem som behandler personopplysninger på vegne av oss. Disse avtalene begrenser adgang til bruk av personopplysningene og fastsetter forpliktelser til å følge gjeldende personvernlovgivning. Dersom det pålagt ved lov eller det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av våre tjenester, vil informasjonen vi har lagret om deg kunne utleveres til offentlige myndigheter.

5. Hvordan kan du administrere, rette eller slette disse opplysningene?

Opplysningene vi har om deg skal være riktige og oppdaterte. Du har rett til informasjon om hvilke personopplysninger vi har lagret om deg. Dersom du oppdager en feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss, dersom du ønsker at opplysninger skal slettes. Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og de lovpålagte pliktene vi har. Du kan endre data som er lagret om deg ved å logge inn på “Min side” i kundeportalen. Hvis du ikke er enig i hvordan vi behandler personopplysningene dine, har du rett til å klage til Datatilsynet. Du bør likevel ta kontakt med oss først slik at vi kan oppklare eventuelle uklarheter.

6. Informasjonssikkerhet

Vi tar informasjonssikkerhet veldig seriøst og har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet.

7. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet eller ved vår nettstedspolitikk. Ved vesentlige endringer vil vi informere særskilt i de tjenestene som berøres. Sist oppdatert: 15 november 2018