Noova vil at din bedrift skal senke sitt totale energiforbruk, men også sluttsummen på strømregningen din. La oss forklare deg hvorfor og hvordan.

 

Foto: Unsplash / Micheile Henderson

Dette er trolig en setning du neppe ville trodd kom fra en energileverandør: Vi vil selge deg så lite strøm som overhodet mulig.

Hvorfor? Jo, fordi det er riktig at din bedrift skal ha så lave utgifter som mulig, og vi har verktøyene til å hjelpe deg å kutte energikostnadene!

– Det er viktig for oss som energileverandør å erkjenne at strøm er noe alle kan levere. Men vi ønsker å gi våre kunder den innsikt de trenger for å tilpasse forbruket til sin drift, forteller salgsdirektør Eyvind Kjensli.

Påslag per kWh er toppen av isfjellet

– Det er ingen som leverer strøm for moro skyld, i denne bransjen driver alle butikk. Veldig mange energiaktører er opptatt av å kunne tilby lavest mulig påslag, men det er absolutt ikke nyttig – verken for privat eller bedriftskunder. Det er på tide at noen tar tak og ser på hele bildet, ikke bare toppen av isfjellet, sier Kjensli videre.

Hva ligger under havoverflaten på dette isfjellet? Kjensli forteller at det er kostnader som nettleie, administrasjonsgebyr, fakturagebyr og mer. Spottpris per kWh er bare en liten faktor av det som bestemmer sluttsummen.

– Vi i Noova har verktøyene og teknologien til å gi deg en strømregning som passer din bedrifts profil. Vi vil at du skal bruke så lite strøm som mulig og viser deg hvordan vi gjør det. Transparens er et viktig stikkord for oss, vi skal ikke lure noen. Vårt mål er at du kan ha et bærekraftig og fornuftig energiforbruk og spare penger.

Foto: Unsplash / Annie Spratt

Forutsigbarhet og kostnadsbesparende

Det er ikke bare på inntektskilde at Noova staker ut kursen for fremtidens energileverandører. Der tradisjonelle leverandører har begrenset oppfølging vil vi jobbe tett på. Der andre har få eller enkle tilleggstjenester, tilbyr Noova spennende teknologi.

Denne teknologien har fått navnet Noova Logic og inneholder blant annet et energioppfølgings-system (EOS). Dette gjør det mulig å monitorere ditt forbruk: den energien du trenger nå, den energien du kan vente med og den du sløser bort.

Eksempelvis kan vi trekke frem hvordan nettleie kalkuleres fra nettselskapene. Nettleien bestemmes av effekten ditt bygg krever på maksimalt forbruk. Derfor måler nettselskapene denne kapasiteten ut fra den ene timen i måneden du har høyest forbruk av energi.

– Det kan kanskje høres urettferdig ut, men slik er systemet. Derfor er det viktig at man følger med på eget forbruk. På lang sikt kan bedriften gjøre tiltak som senker effekttoppene, og dermed senke den totale kostnaden på strømregningen. På kort sikt vil du kunne forutsi hva nettleien vil bli for inneværende måned.

Du kan hente ut dagsrapporter, ukesrapporter, se sammenhenger mellom temperatur og energiforbruk, energieffektivitet basert på areal eller hva slags energi ditt bygg bruker. Alt dette gir deg en beregning av faktiske kostnader (inkludert nettleie, avgifter og energi) i sanntid. Ikke bare er det forutsigbart, men på sikt kan du identifisere områder der du kan gjøre grep.

– Det aller viktigste for bedriftene er at energiforbruket står i stil med hva som er forventet for deres bygg. Med Noova Logic får du det svart på hvitt i ditt eget dashbord.

Om du velger Noova som din strømleverandør vil du få disse verktøyene, og selv kunne monitorere eget forbruk. Implementeringen vil skje umiddelbart, og helt uten investeringer.

– Blir du energikunde hos oss vil du få tilgang til alle disse verktøyene umiddelbart. Vi kan hente ut dine historiske data fra tidligere perioder, sette de i system og sammenlikne med forbruket du har i dag.

Ønsker du å vite mer om våre produkter og tjenester?
Ta gjerne kontakt med oss!