Med få og gode grep har Stavangeren kuttet kostnadene for energi med titusenvis av kroner i året. Ett av disse grepene er å velge Noova som energileverandør.

Humorhuset Stavangeren – Foto: Noova

Humorhuset Stavangeren har i 21 år vært Stavangers storscene for standup, teaterforestillinger og andre arrangementer. Før korona-krisen, nærmere bestemt i november 2019, gjorde de viktige grep for å forbedre inneklimaet i bygget ved å bytte ut et klimaanlegg som var langt over utløpsdatoen. Samtidig byttet de også strømleverandør til Noova.

Denne kombinasjonen gjorde at de i desember 2019, en måned med mange forestillinger og krav til høyt strømforbruk, mer enn halverte strømforbruket sammenliknet med samme måned i 2018.

– Det er nok en kombinasjon av vår nye strømleverandør og nytt klimaanlegg som har gjort at vi klarte å spare så mye. For oss utgjør dette store summer, og alt av kroner vi kan spare er en fordel for bedriften, forteller daglig leder Bente Fredriksen i Stavanger Scenedrift.

Takket være Noova har Bente og Stavangeren nå muligheten til å monitorere sitt energiforbruk. Det har gjort at strøm har blitt til noe mer enn bare en utgiftspost.

– Jeg har aldri tenkt noe særlig over energiforbruket verken på jobb eller hjemme. Med Noovas verktøy kan jeg nå følge enda nøyere med, justere når det er behov og virkelig sette meg inn i hva jeg faktisk betaler for. Ikke bare er det bærekraftig, men det er også skikkelig interessant, forteller Bente.

Vil selge minst mulig strøm

Besparelsene er ikke begrenset til desember i fjor. I februar i år var energiforbruket 40 prosent mindre enn i 2019. Dette er tall hentet fra rapporter Noovas kunder får tilgang til. De oppdateres kontinuerlig og gir god innsikt og forutsigbarhet på hva bedriften må betale.

– Vi ønsker å fornuftiggjøre bedriftens strømbruk. Derfor ønsker vi å selge våre kunder minst mulig strøm, forteller Kjartan Kopren i Noova.

Han er regionsdirektør for Vestlandet og har vært sentral i on-boardingen av Stavangeren.

– Det aller viktigste vi har gjort for Stavangeren er å nærmest eliminere den strømmen som går til å fyre for kråkene: bunnlasten. Dette er belastningen som kommer når det ikke er drift. Tallene fra Stavangeren viser at de i 2019 hadde en bunnlast på 60 kilowatt. I dag er denne bunnlasten på 24 kilowatt. Det utgjør mye penger, forteller han.

Et grovt regnestykke viser at Stavangeren kan ha kuttet ca. 220 000 kroner per år ved å bli mer bevisste på eget energiforbruk.

I tillegg har Noova installert sensorer i salen der publikum sitter. På denne måten kan de overvåke temperaturen og sørge for at temperaturen er optimal for publikum, ikke for mye og ikke for lite – uavhengig om vitsene på scenen slår an eller ikke.

Enda mer relevant under korona-krisen

Som alle andre i underholdningsbransjen er Stavangeren berørt av korona-krisen. De har sett seg nødt til å permittere ansatte og utsatt alle forestillinger inntil videre. Med en usikker økonomisk fremtid er det tiltak som sparer kroner som gjelder.

– Vi har sørget for at klimaanlegget kun er aktivt når det er noen på kontoret. I disse dager er alle besparelser viktige, sier Bente.

Det sier Kjartan i Noova seg enig i. Han mener dette er veldig riktig tidspunkt å nøye ettergå hva bedriften faktisk bruker penger på, slik at de kan komme seg gjennom krisetiden best mulig.

– Om din bedrift tenker «nå må vi vente med Noova» vil jeg utfordre tankegangen din. Vi kan være på plass i løpet av kort tid og kan i løpet av en uke identifisere områder du kan spare energi på. Det vil ikke ta mange månedene før dette gir besparelser. Det eneste som kreves fra bedriftene er en interesse og at de ønsker å gjøre noe med strømregningen sin. Det må være samsvar mellom aktiviteten på kontoret og kostnaden for energi

I tillegg tilbyr Noova administrasjon av fakturering, enten det er samlefakturaer eller om du trenger å dele opp for flere leietakere eller liknende.

– Målet for Noova er å gjøre andre bedrifter oppmerksomme på hva de faktisk bruker på strøm, at de blir mer bærekraftige og at de kan frigjøre ressurser. Vi tar over håndteringen av strømmen din – og det er økonomisk fornuftig.

Vil du vite mer om våre produkter og tjenester? Ta kontakt med oss – vi hjelper deg gjerne!