Gode nyheter! Nå gjør vi det enda lettere for din bedrift å bli mer bærekraftig.

Vi i Noova ønsker fra nå av å inkludere opprinnelsesgarantier i alle våre leveranser. Hva betyr det for deg som kunde? Jo, at din bedrift kun vil få energi fra garantert bærekraftige energiprodusenter.

Det er gode nyheter – både for bedriften og for planeten. Og det beste er: det eneste vi trenger fra deg er en bekreftelse på at du ønsker dette som en del av avtalen.

Opprinnelsesgarantier kort forklart:

Opprinnelsesgaranti er en frivillig merkeordning for elektrisitet. Det innebærer at vi som strømleverandør kan tilby deg som kunde en garanti for at det produseres like mye fornybar kraft som det du bruker.
Du kan lese mer om ordningen hos Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I tillegg til at din bedrift på denne måten bidrar til en mer bærekraftig strømproduksjon, betyr opprinnelsesgarantien at du også får dokumentasjon på at du kjøper fornybar energi. Det gjør det derfor enklere å rapportere – og sikrer til at flere bedrifter når sine bærekraftsmål. Du kan lese mer om garantiene vi tilbyr her.

Noova handler opprinnelsesgarantiene og sørger for at du som kunde får det sammen med energien. Kostnaden for dette er marginal – som regel mellom 1-2 prosent av de totale energikostnadene* – og inngår som en del av strømabonnementet ditt. Sammen med fortløpende kontroll, varsler og rådgivning, som allerede er inkludert i avtalen din med Noova, vil opprinnelsesgrantiene dokumentere bedriftens vilje og evne til å opptre bærekraftig.

Om du ønsker å inkludere opprinnelsesgarantier i din avtale klikk her.