Man kan i disse dager lese at Glitre Energi åpner for å redusere nettleieprisen i perioden mellom klokken 22:00 og 06:00 i vintermånedene. Endringen vil gjelde fra 01. mars 2020, og er et pilotprosjekt for å forsøke å redusere forbrukstoppene.

Unngå «rushtids-avgift»
Noova har siden 2015 jobbet aktivt for å bevisstgjøre kundene om et smartere energiforbruk.  Vi har tidligere skrevet at maksimalforbruket er bomringen i strømnettet, og det at Glitre nå tilrettelegger for å enkelt flytte strømforbruket til andre tider på døgnet er et viktig steg i riktig retning.

Nettleien øker stadig og er ofte større enn strømregningen. Hensikten med pilotprosjektet er å forsøke å holde nettleien lavest mulig i årene som kommer. For å ha denne muligheten må enten strømnettet bygges ut, eller så må vi utnytte kapasiteten bedre.

Noova jobber derfor for at kundene skal kutte forbrukstoppene og få et mer logisk forbruksmønster. Ved å varsle ved høyt strømforbruk og gi anbefalinger om forbruk som bør kuttes eller utsettes, kan kunden enkelt gjøre justeringer som vil gi utslag i nettleien og redusere den totale energikostnaden.

– Det er flott at Glitre kutter nettkostnader slik at vi blir flere partnere som reduserer forbruk og kostnader direkte for bedrifter og privatpersoner, sier Eyvind Kjensli, salgsdirektør i Noova.

Norflex

Et prosjekt som er etablert, og hvor Noova er valgt som partner, er Norflex prosjektet. Prosjektets hovedformål er å teste ut fleksibilitet i strømnettet. Her vil kunden være nettselskapet og leverandøren være de tradisjonelle forbrukerne som har forbruk som kan flyttes eller utsettes uten at dette går på bekostning av komfort eller funksjon.

– At vår teknologi plattform kvalifiserer oss for deltakelse i innovasjonsprosjekter som dette er meget spennende, og en bekreftelse på at våre investeringer bærer frukter, fortsetter Kjensli.

Våre kunder i Agder kommunene Grimstad, Arendal og Lillesand vil i løpet av året få tilbud om å være med som pilotkunder i prosjektet. De vil her få tilbud om deltakelse med et inntektspotensiale, uten selv å gjøre investeringer!

Les mer om vårt samarbeid med Norflex her.

Vil du vite mer om våre produkter og tjenester? Ta kontakt med oss – vi hjelper deg gjerne!