– Høye strømpriser sender sjokkbølger inn i norsk næringsliv, og for enkelte bedrifter er ikke dagens prisnivå bærekraftig over tid. – I en slik situasjon må vi fokusere på det vi kan gjøre noe med. Forbruket! Enkelte strømleverandører frister med å spare 1 øre/kWh i påslag ved å skifte leverandør. Men det blir et meningsløst verdiforslag når bedrifter med dagens prisnivå kan spare 400 eller 600 øre/kWh ved å eliminere eller flytte forbruk. Bruk lite strøm, og bruk den smart. Vår teknologi gir deg innsikten du trenger, slik at du kan ta kontroll og styrke bedriftens økonomi.

Målet vårt er å selge så lite strøm som overhode mulig- her ligger de virkelige besparelsene.

Les hvordan Robot Norge kuttet 25% av strømforbruket sitt

– Strømleverandøren vår Noova tok kontakt fordi de hadde sett uforklarlig høyt strømforbruk hos oss.

Vi brukte blant annet masse strøm i helger,  på netter og når det ikke var folk i lokalet, forteller daglig leder i Robot Norge, Kenneth Nilsson.

Da selskapet fikk sett nærmere på ventilasjonsanlegget, viste det seg at en sensor var ødelagt. Anlegget stod på fullt hele døgnet.

Energismarte løsninger

– Dette er et godt eksempel på hvordan små grep kan gi store utslag på strømregningen. Det er utrolig gøy å jobbe sammen med Robot Norge som jobber aktivt med bærekraft. Sammen finner vi forbedringspotensial, og uten at de merker det i lokalene en gang sparer vi store mengder strøm, sier Kjartan Kopren i Noova.

Noovas energioppfølgingssystem Logic, bruker allerede tilgjengelige data fra kundens strømmåler og værstasjoner. I noen tilfeller også informasjon om bygningsmasse. Systemet ser på strømforbruk i forbindelse med temperaturen ute og når det er folk i bygget. Det høye strømforbruket hos Robot Norge fikk varsellampene i Logic til å lyse. Varslingen blir sendt til både Noova og kunden.

– Det er litt irriterende at vi ikke har oppdaga denne feilen før. Dette er en helt unødvendig strømbruk, men jeg er glad for at vi har en strømleverandør som går inn og hjelper oss, sier Nilsson.

Vi har mange maskiner som bruker mye strøm. En besparelse på 25 prosent av strømforbruket får derfor stor betydning både for økonomien og en mer bærekraftig drift.

Verdien av å vite

– Med de svingende strømprisene er det viktig å ta kontroll over strømforbruket. Vi ser at flere og flere bedrifter er opptatt av å ta bærekraftige valg, bli mer energismarte og kutte i forbruket sitt, sier Kopren

–Nordmenn er verdensmestre i strømforbruk og for de fleste norske bedrifter er energisparings tiltak viktigere enn å jakte pris. Den billigste strømmen er den du ikke bruker, fortsetter han

Nilsson i Robot Norge har samme erfaring. Han forteller at det stadig ringer strømleverandører og sier de vil tilby dem noen øre billigere pris, men at dette kun utgjør en ubetydelig forskjell fra leverandør til leverandør.

– Det viktigste for oss er å bruke minst mulig og en leverandør som hjelper oss med det, det tjener vi mest på. Bare det at vi fikk kontroll på ventilasjonsanlegget betyr en årlig besparelse på mellom 50 000 og 70 000 i året for oss, sier Nilsson i Robot Norge.

Med kunnskap, energi og teknologi gir vi bedrifter sjelefred, innsikt og kontroll over energiforbruket.

Målet vårt er å selge så lite strøm som overhode mulig til kundene våre- der ligger de virkelige besparelsene, legger Kjartan Kopren til.